• Γιατί να χρησιμοποιήσω τούβλο;
  Απάντηση:
  Το τούβλο είναι ένα από τα παλαιότερα δομικά υλικά, 100% φυσικό με μεγάλο χρόνο ζωής και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία δημιουργούν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης. Για περισσότερους λόγους για τους οποίους αξίζει να χρησιμοποιήσετε τούβλο πατήστε εδώ.

Αρχή

 • Ακολουθείτε κάποιους κανονισμούς για την κατασκευή των τούβλων;
  Απάντηση:
  Η εταιρία μας έχει πιστοποιηθεί με Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης EN ISO 9001:2008. Τα τούβλα μας κατασκευάζονται σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EN 771-1:2003, όπως τροποιήθηκε με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EN 771-1:2005 και εναρμονίζονται με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα του Ευροκώδικα 6 και Ευροκώδικα 8. Τα χαρακτηριστικά των τούβλων μας ενισχύουν την ενεργειακή θωράκιση των κατασκευών ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ. Τα προϊόντα μας συνοδεύονται από δήλωση συμμόρφωσης CE με την οποία δεσμευόμαστε για την άριστη ποιότητα τους.  Ο υπολογισμός του ισοδύναμου θερμικού συντελεστή των τούβλων μας και της τοιχοποιίας τους, συμμορφώνεται με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 1745.

Αρχή

 • Πού μπορώ να βρω τα προϊόντα της Α.Κ.Ε.Κ.;
  Απάντηση:
  Τα προϊόντα της ΑΚΕΚ είναι διαθέσιμα σε όλες τις μάντρες οικοδομικών υλικών της Κρήτης και σε αρκετές μάντρες του Νοτίου Αιγαίου. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2810 381 160 για να σας ενημερώσουμε για το πλησιέστερο σε σας σημείο πώλησης.

Αρχή

 • Πώς προτείνετε να γίνει η εξωτερική τοιχοποιία;
  Απάντηση:
  Η ΑΚΕΚ παράγει μια πληθώρα προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το καθένα. Η επιλογή του υλικού ή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κάθε φορά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και οι πιθανοί συνδυασμοί ποικίλουν ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε.

  Μέσα από την έρευνα και την εμπειρία μας, σας προτείνουμε 7 βασικούς συνδυασμούς υλικών για εξωτερική τοιχοποιία. Για να ενημερωθείτε για τις προτάσεις μας για την εξωτερική τοιχοποιία πατήστε εδώ.

Αρχή

 • Πως προτείνετε να γίνει η εσωτερική τοιχοποιία;
  Απάντηση:
  Η εσωτερική τοιχοποιία έχει συνήθως πάχος 8 cm. Η άποψη που επικρατεί για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων είναι ότι δε χρειάζεται μεγαλύτερο πάχος τοίχου καθώς δεν προσφέρει κάτι, αντιθέτως μειώνει τον οφέλιμο χώρο των δωματίων.
  Η άποψη όμως αυτή δεν λαμβάνει υπόψη της τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία συμπαγής κατασκευή αυξημένου όγκου. Η Α.Κ.Ε.Κ. σας προτείνει λύσεις εσωτερικής τοιχοποιίας οι οποίες με μικρές απώλειες χώρου και μικρό κόστος σας παρέχουν πολλαπλά οφέλη. Για να ενημερωθείτε για τις προτάσεις μας για την εσωτερική τοιχοποιία πατήστε εδώ.

Αρχή

 

 • Τι είναι αυτή άσπρη σκόνη που εμφανίζεται στα τούβλα και μοίαζει με αλάτι;
  Απάντηση:

  Η άσπρη σκόνη που εμφανίζεται στα κεραμικά είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται «άνθιση» των κεραμικών. Προέρχεται κυρίως από την σύσταση του χώματος (αργιλοχώματος) και δημιουργείται κατά τη διάρκεια της όπτησης (ψήσιμο) σε υψηλές θερμοκρασίες. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται και σε άλλα δομικά υλικά (τσιμέντο, άμμο, μάρμαρο) και συναντάται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στα Κρητικά χώματα.

  Η σκόνη αυτή δεν είναι χλωριούχα άλατα (αλάτι), δεν είναι μόνιμη και βγαίνει στην επιφάνεια του κεραμικού μια φορά. Είναι επιφανειακή δεν διαβρώνει το τούβλο και δεν έχει καμία επίπτωση στην αντοχή και στις υπόλοιπες ιδιότητες του.

  Όλα τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί μετά από έρευνες από ειδικούς επιστήμονες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αμερικανών Κεραμοποιών http://ceramics.org.

  Οι συνεχείς έλεγχοι και η πολύχρονη εμπειρία της εταιρείας μας εγγυάται την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων μας.

Αρχή

 • Ποιό είναι το σωστό «χρώμα» που πρέπει να έχει το τούβλο; Τα «κόκκινα» τούβλα είναι καλύτερα;
  Απάντηση:
  Το χρώμα του τούβλου διαμορφώνεται κατά βάση από τη σύνθεση της πρώτης ύλης, δηλαδή του αργιλοχώματος.

     Η σύνθεση των τοπικών αργιλοχωμάτων δίνει στα κρητικά τούβλα το γαιώδες κίτρινο χρώμα.

     Το «χρώμα» δεν επηρεάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τούβλου.

Αρχή

Γραφεία-Εργοστάσιο:
Οδός "Λ", ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου
Τ.Κ.:716 01
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ:2810 381 160 (5 γραμμές)
Fax:2810 380 798

 tuv