2020: Οκτώβριος

 • Συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο νησί της Σαντορίνης οι εξωτερικές οπτοπλινθοδομές του οποίου κατασκευάστηκαν με την χρήση του προϊόντος Μινωικό Ορθομπλόκ – 24. Ο Μελετητής και ο ΚΤΕ επέλεξαν την συγκεκριμένη λύση λόγω του γεγονότος ότι επίκειται να τοποθετηθεί Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης, το οποίο χρειάζεται ένα υπόβαθρο κατάλληλο να υποστηρίξει τα βύσματα στερέωσης που απαιτούνται για την ορθή εφαρμογή του.

 

2020september

2020september

 

2020: Σεπτέμβριος

 • Στην Λυγαριά Ηρακλείου σε μία μαγευτική τοποθεσία, ανεγείρονται τρεις νέες πολυτελείς κατοικίες στις εξωτερικές οπτοπλινθοδομές των οποίων έγινε χρήση του προϊόντος Μινωικό Ορθομπλόκ – 20.

 

2020september

2020september

 

2020: Ιούλιος

 • Στις παρακάτω εικόνες διακρίνεται κτιριακό έργο το οποίο ανεγείρεται με την μέθοδο της διαζωματικής Φέρουσας Τοιχοποιίας. Το χαμηλότερο κόστος κατασκευής έναντι άλλων μεθόδων, η αυξημένη αντοχή στη φωτιά καθώς και η πρακτικά μηδενική συντήρηση που απαιτεί, την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας. Στο παρόν έργο έγινε χρήση του οπτόπλινθου Μινωικό Ορθομπλόκ – 30.

 

2020july

2020july

  2020 jul34

 

2020: Φεβρουάριος

 • Η εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» ηγέτης πανευρωπαϊκά στην παραγωγή εξειδικευμένων πλαστικών προϊόντων που απευθύνονται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, επέλεξε τα προϊόντα της ΑΚΕΚ για την πρότυπη βιομηχανική αποθήκη που ανεγείρει στην Βι.Πε. Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα όπως διακρίνεται και στις παρακάτω εικόνες, η ομάδα του έργου επέλεξε τον οπτόπλινθο Μινωικό Ορθομπλόκ - 25 για το σύνολο της εξωτερικής τοιχοποιίας του κτηρίου.

 

2020feb

2020feb

2020feb

2020feb2020: Ιανουάριος

 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των οπτοπλινθοδομών της νέας 5στερης ξενοδοχειακής μονάδας «Robinson club Ierapetra» η οποία ανήκει στον γνωστό τουριστικό όμιλο της TUI. Στις εξωτερικές τοιχοποιίες έγινε χρήση του ορθότρυπου οπτόπλινθου Μινωικό Ορθομπλόκ -20 καθώς αξιολογήθηκε ως η βέλτιστη λύση από την ομάδα του έργου

 

2020jan

2020jan2019: Δεκέμβριος

Χρόνια Πολλά

2019: Σεπτέμβριος

 • Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας μας τους υποψήφιους «Energy Scouts» στα πλαίσια του έργου «Young Energy Europe».
  Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Τεχνικές Σχολές Ηρακλείου» και εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα. Στόχος αυτής είναι η εκπαίδευση των υποψηφίων ώστε να προσδιορίζουν τις μεθόδους που απαιτούνται ώστε η επιχείρηση που απασχολούνται να λειτουργεί εξοικονομώντας ενέργεια με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
  Οι υποψήφιοι «Energy Scouts» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους τους οποίους χρησιμοποιεί η ΑΚΕΚ Α.Ε. κατά την παραγωγική διαδικασία ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια και να βελτιστοποιήσει οικονομοτεχνικά την παραγωγή των προϊόντων της.

 

2019sep

2019sep2019: Απρίλιος

 • Κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Κρήτης η ΑΚΕΚ συμμετείχε στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης με θέμα: «SHERPA- Shared knowledge for Energy Renovation in Buildings by Public Administrations / Ανταλλαγή εμπειριών για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων από Δημόσιες Αρχές», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου INTERREG Mediterranean 2014-2020.

 

 

2019apr

2019apr22019: Μάρτιος

 • Μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής συστημάτων πλαστικών σωλήνων, με παρουσία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, επέλεξε τα προϊόντα της σειράς «Μινωικό Ορθομπλόκ» για τις κατασκευές των οπτοπλινθοδομών της νέας μονάδας παραγωγής που κατασκευάζει στην Τύλισσο Ηρακλείου.

 

 

2019mar

2019mar22019: Φεβρουάριος

 • Μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος με έδρα το νομό Χανίων επέλεξε το προϊόν Μινωικό ορθομπλόκ – 30 για τις εξωτερικές τοιχοποιίες της νέας πολυτελούς μονάδας που ανεγείρει στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

 

 

2019feb2019: Ιανουάριος

 • Στη θέση Ακρωτήρι του Νομού Χανίων ξεκίνησαν πρόσφατα οι εργασίες για την κατασκευή των νέων κτιριακών υποδομών που θα φιλοξενήσουν τις εστίες του Πολυτεχνείου. Όπως διακρίνεται και στην παρακάτω εικόνα οι εξωτερικές οπτοπλινθοδομές κατασκευάζονται με την χρήση του οπτόπλινθου Μινωικό Ορθομπλόκ – 20.

 

 

2019jan2018: Δεκέμβριος

2018aug2018: Οκτώβριος

 • Ακόμη ένας παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακός όμιλος, επέλεξε τα προϊόντα της σειράς Μινωικό Ορθομπλόκ για τις κατασκευές των οπτοπλινθοδομών της νέας ξενοδοχειακής μονάδας που ανεγείρει. 
 • Ο λόγος για την Robinson club εταιρεία συμφερόντων του ομίλου TUI η οποία υλοποιεί ένα μεγαλόπνοο project που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 800 κλίνες.

 

 

2018oct2018: Αύγουστος

 • Στις παρούσες εικόνες διακρίνουμε κτιριακό έργο στο οποίο έγινε χρήση του οπτόπλινθου Μινωικό ορθομπλόκ - 30 στο σύνολο των εξωτερικών οπτοπλινθοδομών. Η ανωτέρω λύση τελικώς αξιολογήθηκε ως η βέλτιστη για τους εξής λόγους:
  - Προσδίδει ταχύτητα και οικονομία στην κατασκευή.
  - Απαιτεί ουσιαστικά μηδαμινή συντήρηση λόγω της πολύ μεγάλης διάρκειας ζωής του κεραμικού. - Είναι σύννομο με τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας καθώς ανήκει στην ανώτατη κατηγορία αντοχής στη φωτιά (Α1).
  - Παρέχει εξαιρετική ηχομόνωση σε σχέση με άλλου τύπου ανταγωνιστικά προϊόντα.

2018aug2018: Ιούνιος

 • Στην ΑΚΕΚ Α.Ε. και τη Hilti Hellas μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για ποιοτικές και τεχνικά άρτιες κατασκευές, έτσι από κοινού πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ως στόχο την ενημέρωση του επαγγελματία τεχνίτη αναφορικά με τους τρόπους που μπορεί να κάνει την εργασία του ποιοτικότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη.

  Στις παρακάτω εικόνες διακρίνουμε στιγμιότυπα από μία τέτοια δράση όπου έγινε λόγος για τους τρόπους ορθής κοπής των οπτόπλινθων, την ενδεδειγμένη μέθοδο για την ανάρτηση μεγάλου φορτίου επί οπτοπλινθοδομής με την χρήση ειδικών αγκυρίων, λύσεις για την ταχύτερη τοποθέτηση του κονιάματος κ.α.

  Αν είστε επαγγελματίας του Τεχνικού κλάδου μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία καλέστε μας ώστε να προγραμματίσουμε την επόμενη δωρεάν ενημέρωση στο δικό σας εργοτάξιο ή στους χώρους της βιομηχανίας μας.

  Για πληροφορίες καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 2810-381160-3

2018jun2018: Απρίλιος

 • Στην παρακάτω εικόνα διακρίνεται το νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο που ανεγείρεται στην περιοχή Δαράτσο του Νομού Χανίων. Η ομάδα των μελετητών του έργου επέλεξε τον οπτόπλινθο Μινωικό Ορθομπλόκ – 30 για τις εξωτερικές τοιχοποιίες έπειτα από ενδελεχή μελέτη καθώς υπερέχει έναντι ανταγωνιστικών λύσεων στην ταχύτητα κατασκευής, την διάρκεια ζωής, την ασφάλεια έναντι πυρκαγιάς (κατηγορία Α1) ενώ παράλληλα διαθέτει την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής.

  Καλέστε μας στο 2810 – 381160 για μία δωρεάν ενημέρωση.

2018apr12018: Μάρτιος

 • Το τμήμα «Τεχνικοί Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων» του 1ου Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» και υπό την καθοδήγηση της κ. Αριάδνης Κενδριστάκη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας μας την Τετάρτη 21/03/2018. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου όπου οι φοιτητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα διάφορα στάδια που απαιτούνται για την παραγωγή ενός ποιοτικού οπτόπλινθου.

2018mar1

2018mar2

 • Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών μοντέρνας αισθητικής το οποίο κατασκευάζεται στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μάλεμε όπου έγινε χρήση του συστήματος δόμησης Μινωικό Ορθομπλόκ. Ή οικονομία στο κόστος κατασκευής και η ταχύτητα δόμησης που προσφέρει ήταν οι καίριοι παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν τον κατασκευαστή στην επιλογή της συγκεκριμένης σειράς οπτόπλινθων.

2018mar3
2018mar4

2018: Φεβρουάριος

 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των εξωτερικών οπτοπλινθοδομών της νέας μονάδας του γνωστού ομίλου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Grecotel στην περιοχή Μυσσιρίων Ρεθύμνου.
  Οι εξωτερικές τοιχοποιίες κατασκευάστηκαν με το σύστημα δόμησης Μινωικό Ορθομπλόκ το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην ταχύτατη αποπεράτωση των εργασιών και την εξοικονόμηση πόρων.


2018Feb1

2018: Ιανουάριος

 • Γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος με έδρα τα Χανιά επέλεξε τα προϊόντα της σειράς Μινωικό Ορθομπλόκ για τις κατασκευές οπτοπλινθοδομών της νέας υπερπολυτελούς μονάδας που κατασκευάζει στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Γερανίου.

2018jan

2017: Δεκέμβριος

2017dec

2017: Οκτώβριος

 • Στην Αλμυρίδα του Νομού Χανίων σε μία εξαιρετικά όμορφη τοποθεσία ανεγείρεται μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελούς κατασκευής, οι εξωτερικές τοιχοποιίες της οποίας κατασκευάζονται με τον ορθότρυπο οπτόπλινθο Μινωικό Ορθομπλόκ -25.

2017oct

2017: Σεπτεμβριος

 • Το τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, διοργάνωσε το άκρως ενδιαφέρον: "ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ" εισηγήτρια του οποίου ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Φυλλίτσα Καραντώνη. Η ΑΚΕΚ Κεραμουργεία Μεταξά η οποία ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης παρουσίασε την σειρά ορθότρυπων οπτόπλινθων Μινωικό Ορθομπλόκ η οποία επί του παρόντος αποτελεί την αρτιότερη επιλογή για κατασκευές με φέρουσες οπτοπλινθοδομές.

2017sep

2017: Αύγουστος

 • Η σειρά προϊόντων Μινωικό Ορθομπλόκ απέκτησε ένα καινούριο μέλος, ο οπτόπλινθος Μινωικό Ορθομπλοκ - 12 ο οποίος διακρίνεται στις παρακάτω εικόνες σχεδιάστηκε για χρήση σε εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες κατασκευών με αυξημένες θερμοηχομονωτικές απαιτήσεις.

2017aug

2017: Ιούλιος

 • Διώροφη κατοικία στο κέντρο του Ηρακλείου οι εξωτερικές οπτοπλινθοδομές της οποίας κατασκευάστηκαν με το σύστημα δόμησης Μινωικό Ορθομπλόκ - 30. Ο Κύριος του έργου ο οποίος είναι και Πολιτικός Μηχανικός κατέληξε στην παρούσα λύση μετά από συγκριτική ανάλυση κόστους και τεχνικών χαρακτηριστικών με διάφορες ανταγωνιστικές μεθόδους δόμησης.

2017july

2017: Ιούνιος

 • Η κατασκευή κτιριακών έργων με την μέθοδο της φέρουσας τοιχοποιίας κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς ιδιαιτέρως στον τομέα της μικρής παραθεριστικής κατοικίας. Οι οπτόπλινθοι της σειράς Μινωικό Ορθομπλόκ λόγω της ειδικής γεωμετρίας τους εξασφαλίζουν ταχύτητα, υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής με πρακτικά μηδενικό κόστος συντήρησης . Στο παρόν έργο επιλέχθηκε η μέθοδος της διαζωματικής φέρουσας τοιχοποιίας όπως διακρίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

2017june

2017: Μάιος

 • Ο οπτόπλινθος Μινωικό Ορθομπλόκ – 30 επιλέχθηκε για τις εξωτερικές τοιχοποιίες των εικονιζόμενων κτιρίων που ανεγείρονται σε μία μαγευτική τοποθεσία στο Δ.Δ. Ρογδιάς του Ν. Ηρακλείου. Η υψηλή θερμομονωτική και ηχομονωτική απόδοση σε συνδυασμό με την εξαιρετική πυραντίσταση (Κλάση Α1) αποτέλεσαν σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τα κριτήρια τα οποία τους οδήγησαν στην επιλογή των οπτόπλινθων της εταιρείας μας.

2017apr

2017: Απρίλιος

 • Το φυσικό κεραμικό πλακίδιο Cotto Κρητικό Ανάμεικτο επιλέχθηκε για την πεζοδρόμηση μέρους της πλατείας του Δ.Δ. Βραχασίου στον νομό Λασιθίου. Διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων και τύπων (φυσικό, σμαλτωμένο, αμμοβολημένο) με πλήθος ειδικών τεμαχίων (σκαλοπάτι, καμπύλη, τελείωμα κ.α.) που βοηθούν στην υλοποίηση και των πιο απαιτητικών Αρχιτεκτονικών λύσεων.

2017apr

2017: Μάρτιος

 • Ο όμιλος Καράτζη επέλεξε τα προϊόντα της ΑΚΕΚ Α.Ε. για την κατασκευή των οπτοπλινθοδομών της νέας πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 260 κλινών, που ανεγείρει στην περιοχή Δράπανο Χερσονήσου.

may16-1

2017: Φεβρουάριος

 • Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των οπτοπλινθοδομών της νέας πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας της εταιρείας ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗΣ Θ. & Κ. ΑΕ στην Χερσόνησο Ηρακλείου. Το σύνολο της τοιχοποιίας (εξωτερικής και εσωτερικής) θα κατασκευαστεί με οπτόπλινθους της ΑΚΕΚ ΑΕ. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία και η αρχιτεκτονική ομάδα του έργου προχώρησαν στην επιλογή των οπτόπλινθων έναντι άλλων ανταγωνιστικών προϊόντων καθώς προσφέρουν ταυτοχρόνως ασφάλεια έναντι πυρκαγιάς ( κατηγορία Α1), οικονομία και ταχύτητα στην κατασκευή.

may16-1

2016:Δεκέμβριος

may16-1

2016: Οκτώβριος

 • Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 η ΑΚΕΚ Κεραμουργεία Μεταξά διοργάνωσε Εσπερίδα υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ με θέμα:

 
«Σύγρονα Κεραμικά Προϊόντα Δόμησης»

  
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω οπτικοακουστικού υλικού για τον τρόπο λειτουργίας της καινοτόμου υπερσύγχρονης παραγωγικής μονάδας που διαθέτει η εταιρεία. Στην συνέχεια o κ. Μπαδογιάννης Ε. (Επ. Καθ., Σχολή Πολιτικών Μηχ/κών Ε.Μ.Π.) ανέλυσε τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των κεραμικών υλικών και κατ’ επέκταση των τούβλων ενώ ο κ. Βουγιούκας Ε. (Λέκτ., Σχολή Πολιτικών Μηχ/κων Ε.Μ.Π.) ανέδειξε την καταλυτική συνδρομή των οπτοπλινθοδομών στην ανάληψη σεισμικών δράσεων.


Στο τελευταίο μέρος ο κ. Ασσαριωτάκης Ζ. Μηχ/γος Μηχανικός Α.Π.Θ. παρουσίασε τεχνικοοικονομική ανάλυση διαφόρων λύσεων θερμομόνωσης όπου κατέστη σαφές ότι η μονόστρωτη τοιχοποιία με το σύστημα Μινωικό Ορθομπλόκ αποτελεί την αρτιότερη επιλογή για κατασκευές οπτοπλινθοδομών.

may16-1

ΑΚΕΚ ΑΕ-ΟΡΘΟΜΠΛΟΚ


2016: Ιούλιος

 • Τα προϊόντα της εταιρείας μας επιλέχθηκαν για την κατασκευή των οπτοπλινθοδομών στο νέο Παιδικό Χωριό SOS στην Φοινικιά Ηρακλείου. Το συγκρότημα προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες έως και 30 παιδιών που έχουν στερηθεί την φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας και είναι το 4ο κατά σειρά που θα λειτουργήσει στην Ελληνική επικράτεια. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τρόπους για να βοηθήσει κανείς σε αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο : http://www.sos-villages.gr/.

may16-1

2016: Ιούνιος

 • Το Μινωικό Ορθομπλόκ-25 επιλέχθηκε ως η αρτιότερη λύση για τις κατασκευές των οπτοπλινθοδομών στο νέο καινοτόμο εκθεσιακό χώρο γνωστής εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων που ανεγείρεται στην Φοινικιά Ηρακλείου.

may16-1

2016: Μάιος

 • Γνωστή αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων επέλεξε τους οπτόπλινθους της εταιρείας μας για τις επεκτάσεις που πραγματοποιεί στα καταστήματα της. Τα αυστηρά κριτήρια επιλογής υλικών και οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές μέθοδοι κατασκευής τεχνικών έργων που ακολουθεί το τεχνικό της τμήμα, οδήγησαν φυσιολογικά στην επιλογή της σειράς Μινωικό Ορθομπλόκ για το σύνολο των οπτοπλινθοδομών. Πιο συγκεκριμένα όπως διακρίνεται και στις παρακάτω εικόνες στις εξωτερικές τοιχοποιίες χρησιμοποιήθηκε ο οπτόπλινθος Μινωικό Ορθομπλόκ-30 χωρίς την χρήση επιπλέον θερμομονωτικού υλικού.

may16-1

may16-2

2016: Απρίλιος

 • Την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής οπτόπλινθων της ΑΚΕΚ Κεραμουργεία-Μεταξά επισκέφτηκαν την Δευτέρα 11 Απριλίου οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας. Οι μικροί μας φίλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της νέας βιομηχανικής μονάδας όπου είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την διαδικασία παραγωγής ενός τούβλου. Υπεύθυνες για αυτήν την προσπάθεια οι συνοδοί και καθηγητές τους κυρία Δρακούλη Ταξιαρχούλα και κυρία Βασιλάκη Ευαγγελία.

apr16-1

apr16-2

apr16-3

2016: Φεβρουάριος

 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των οπτοπλινθοδομών στο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο επί της οδού Μελιδονίου στο Ηράκλειο.

nov15-1

2016: Ιανουάριος

 • Κτιριακό έργο όπου η επιλογή του είδους της εξωτερικής τοιχοποιίας πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την υψηλή θερμομονωτική απόδοση, την προστασία έναντι πυρκαγιάς και την ταχύτητα κατασκευής. Κριτήρια όπως τα ανωτέρω καθιστούν το Μινωικό Ορθομπλόκ- 30 την αρτιότερη επιλογή.

nov15-1

2015: Δεκέμβριος

dec15

2015: Νοέμβριος

 • Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των οπτοπλινθοδομών της νέας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων της εταιρείας Πελεμάρ Α.Ε .
  Οι εξωτερικές τοιχοποιίες κατασκευάστηκαν με το σύστημα δόμησης Μινωικό Ορθομπλόκ το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην ταχύτατη αποπεράτωση των εργασιών και την εξοικονόμηση πόρων.

nov15-1
nov15-2

2015: Οκτώβριος

 •  Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου επέλεξε τα προϊόντα της εταιρείας μας για τις εργασίες οπτοπλινθοδομών του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες των μελών του.

   

2015: Σεπτέμβριος

 •  Η εταιρεία Α.Β. Βασιλόπουλος στα πλαίσια της επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων της στην περιοχή της Κρήτης, επέλεξε τα προϊόντα της εταιρείας μας για τις εργασίες κατασκευής των οπτοπλινθοδομών.

   

 vasilopoulos

2015: Ιούλιος

 •  Η σειρά Μινωικό Ορθομπλόκ εμπλουτίζεται με ένα ακόμη μέλος, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης  της ΑΚΕΚ ΑΕ , σε πείσμα των καιρών και με την υποστήριξη και παρότρυνση του τεχνικού κόσμου της Κρήτης αποφασίζει την ανάπτυξη του οπτόπλινθου Μινωικό Ορθομπλόκ–30. 

 ioylios2015


2015: Ιούνιος

 • Στον Καβρό Χανίων σε μία μαγευτική τοποθεσία ανεγείρεται η νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων της εταιρείας Πελεμάρ Α.Ε.  Όπως διακρίνουμε στις παρακάτω εικόνες οι εξωτερικές τοιχοποιίες έχουν κατασκευαστεί ως επί το πλείστον με το Μινωικό Ορθομπλόκ–25.

 June2015

  June22015 

 

2015: Μάϊος

 •  Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης μελιού Cretamel, επέλεξε τα προϊόντα της σειράς Μινωικό Ορθομπλόκ για το σύνολο των οπτοπλινθοδομών της νέας καινοτόμου μονάδας που κατασκευάζει στις Μαλάδες Ηρακλείου.

 May2015

 

2015: Απριλιος

 • Η ΑΚΕΚ Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις της για παροχή καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων  προχωρά στην σύναψη συνεργασίας με την Κεραμουργεία Βορείου Ελλάδος. Σκοπός η διάθεση υψηλής ποιότητας και αισθητικής Κεραμιδιών στην Κρητική αγορά, σε ποικιλία χρωμάτων με μεγάλη γκάμα ειδικών τεμαχίων.

  Photo0415

 

2015: Μάρτιος

 •  Το σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ακτή Ζευς» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, όπως διαμορφώθηκε μετά τις εργασίες ριζικής ανακαίνισης όπου χρησιμοποιήθηκαν οπτόπλινθοι της εταιρείας μας.

 Photo0315

 

2015: Φεβρουάριος

 • Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή της Οίας στη Σαντορίνη. Ευρύ φάσμα των προϊόντων μας χρησιμοποιείται ήδη για την κατασκευή των οπτοπλινθοδομών. Στις εικόνες διακρίνεται το Μινωικό Ορθομπλόκ-25.

February 2015

 

2015: Ιανουάριος

 • Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου των Μιχάλη Μεταξά (προέδρου της ΑΚΕΚ Α.Ε.) και Μανόλη Μαραγκάκη (διακεκριμένου Μαθηματικού) με τίτλο «Ουσιώδη Μαθηματικά» η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 21 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ευγενίδου. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

  https://www.youtube.com/embed/JE4MfW0_EpY
  https://www.youtube.com/embed/uZ4gRNYVmB
 • Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση του νέου σύγχρονου οίκου ευγηρίας στην περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου με προϊόντα της εταιρείας μας.

January 2015

 

2014: Δεκέμβριος

 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των οπτοπλινθοδομών στον νέο Βρεφονηπιακό σταθμό του Δ.Δ. Αγίας Πελαγίας.

December 2014

 

2014: Νοέμβριος

 •  Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σύγχρονου οίκου ευγηρίας στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ηρακλείου με προϊόντα της εταιρείας μας.

Ghroko ij 

 

2014: Οκτώμβριος

 • Επέκταση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στην περιοχή Κουμπελί Χανίων με προϊόντα της εταιρείας μας.

BIOLO 004

 

 2014: Σεπτέμβριος

 •  Η ΑΚΕΚ Α.Ε. συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση «ExpoCreta 2014» η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Την προσοχή των επισκεπτών του περιπτέρου μας συγκέντρωσε το καινοτόμο σύστημα δόμησης Μινωικό Ορθομπλόκ. Το ανωτέρω αποτελεί την βέλτιστη επιλογή από τεχνική και οικονομική σκοπιά για κατασκευές οπτοπλινθοδομών φερουσών και μη.

 expo14

 

2014: Αυγουστος

 •  Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος 5ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου στο Σφακάκι Ρεθύμνου με προϊόντα της εταιρείας μας.

 School

 

2014: Ιούλιος

 •  Η Α.Κ.Ε.Κ. Α.Ε. συμπαραστάτης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας αποφάσισε να στηρίξει λόγω και έργω την ανέγερση του νέου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Βουρλιωτίσσης, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα και τεχνογνωσία.

 

2014: Ιούνιος

 •  Στα πλαίσια της προώθησης της περιβαλλοντικής συνείδησης στην νέα γενιά η Α.Κ.Ε.Κ. Α.Ε. διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις του λατομείου της, στην περιοχή του Αγίου Σύλλα.Το σύνολο των εργαζομένων με τις οικογένειες τους καθώς και πλήθος εθελοντών έδωσαν το παρόν στην δεύτερη δράση δεντροφύτευσης για το 2014.Στην συνέχεια οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια , η δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίς το απόγευμα με την παράθεση ελαφρού γεύματος όπου και δόθηκε η υπόσχεση να επαναληφθεί λίαν συντόμως.  

 

2014: Μάιος

 •  Η ΑΚΕΚ έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι εκδόθηκε στις Η.Π.Α. το νέο τρίτομο σύγγραμμα του Προέδρου της εταιρείας κ. Μιχάλη Μεταξά και του συνεργάτη του κ Μανόλη Μαραγκάκη που φέρει τον τίτλο: «Ουσιώδη Μαθηματικά»  (FundamentalMathematics). Η ουσιαστική και πολύπλευρη προσέγγιση κάθε προβλήματος σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ατραπούς που μπορεί να βαδίσει κανείς νοητικά ώστε να φτάσει στην λύση, έκαναν την ακαδημαϊκή κοινότητα να αγκαλιάσει αμέσως την επταετή αυτή προσπάθεια των συγγραφέων. Πανεπιστήμια παγκοσμίας εμβέλειας και κύρους   όπως το MassachusettsInstituteofTechnology (MIT)  εισήγαγαν τα «Ουσιώδη Μαθηματικά» στην διδακτέα ύλη τους. Για περισσότερες πληροφορίες η ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου: http://www.dynamic-ideas.com/

 

 2014: Απρίλιος

 • Κατασκευή με Μινωικό Ορθομπλόκ -25- της νέας μονάδας παραγωγής της εταιρείας Ζ. Σαμπαθιανάκης Α.Ε.Β.Ε. στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

 

2014: Μάρτιος

 • Κατασκευή με Μινωικό Ορθομπλόκ -25- του νέου σύγχρονου Τυροκομείου Στειακάκη στην Μεσσαρά Ηρακλείου.

March

 

2014: Φεβρουάριος

 • Ολοκλήρωση της τοιχοποιίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων με Τουβλέτα Α.Κ.Ε.Κ. 15X20X32.

February


2014: Ιανουάριος

 • Νέα επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας «Ostria Hotel» στην Ιεράπετρα με τούβλα Α.Κ.Ε.Κ. 8x19x19 (διπλή κλασσική τοιχοποιία).


2013: Νοέμβριος

 • Συμμετοχή με περίπτερο στην Έκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 29/11/13

November


2013: Οκτώβριος

 • Η Α.Κ.Ε.Κ. συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος με νέες φυτεύσεις δέντρων στο λατομείο του Αγ. Σύλλα με την συνδρομή του συνόλου των εργαζομένων.

 

2013: Σεπτέμβριος

 • Εκλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Α.Κ.Ε.Κ. Κων/νου Χρηστάκου ως αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.


2013: Αύγουστος

 • Εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας του νέου εργοστασίου μετά την ολοκλήρωση της τακτικής συντήρησης του. Πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νέου εργοστασίου.

 

2013: Ιούλιος

 • Από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Παγκρήτια Έκθεση Αρκαλοχωρίου όπου η Α.Κ.Ε.Κ. συμμετείχε με δικό της περίπτερο.

Arkaloxori


2013: Ιούνιος

 • Προβολή της εκπομπής «Κρητική ύπαιθρος» στο τηλεοπτικό κοινό.


2013: Μάιος

 • Συμμετοχή της Α.ΚΕ.Κ. σε αποκλειστική τηλεοπτική εκπομπή του CRETA CHANNEL « Κρητική ύπαιθρος» με την δημοσιογράφο Αγάπη Ροδίτη και θέμα την παραγωγή κεραμικών προϊόντων.

CretaChannel


2013: Απρίλιος

 • Tην νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τούβλων της ΑΚΕΚ Α.Ε. - Κεραμουργεία Μεταξά στην Βιομηχανική Περιοχή, επισκέφτηκαν την  Tρίτη 2 Απριλίου  οι μαθητές της  δεύτερης  τάξης του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, με συντονίστριες τις καθηγήτριες  Δρακούλη Ταξιαρχούλα, Καδιανάκη Πηνελόπη και Κακοδειπνάκη Ολυμπία στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας.

School1

 

2013: Μάρτιος

 • Tην νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τούβλων της ΑΚΕΚ Α.Ε. - Κεραμουργεία Μεταξά στην Βιομηχανική Περιοχή, επισκέφτηκαν την Δευτέρα 11 Μαρτίου οι μαθητές της πρώτης τάξης του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου, με συντονίστριες τις καθηγήτριες Στέλλα Δριμισκιανάκη και Γεωργία Μάνδαλου
  Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλάνο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ερευνούμε το φυσικό περιβάλλον από την αρχαιότητα, μαθαίνουμε και δημιουργούμε με τα υλικά της φύσης»

School2


           

 • Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία "Σεισίχθων 2013'' πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΑΚΕΚ ΑΕ-Κεραμουργεία Μεταξά στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου με συντονιστές την Διοίκηση Π.Υ Ηρακλείου/3η Ε.Μ.Α.Κ Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν εκτός από την Πυροσβετική Υπηρεσία, η ΕΛ.ΑΣ και το Ε.Κ.Α.Β.

ΕΜΑΚ 22-3-13

2013: Ιανουάριος
           • Ρεπορτάζ για την ΑΚΕΚ και συνέντευξη του Δ/ντος Συμβούλου Κ. Χρηστάκου στην εκπομπή "Πρώτη Θέση" στο CRETA CHANELL.
       

 

2012: Δεκέμβριος
           • 23/12/2012 Ρεπορτάζ για την ΑΚΕΚ το οποίο προβληθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κυδων.
       

 

         • 14/12/2012 Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΕΚ κ. Κωνσταντίνου Χρηστάκου από τον πολιτικό μηχανικό κο Χατζησταύρου
            Πέτρο στα πλαίσια του αφιερώματος στην ΑΚΕΚ Α.Ε στην εκπομπή ΠΕΡΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ της ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΝΙΩΝ.

         

          Νοέμβριος
         
• Εταιρική παρουσίαση ΑΚΕΚ Α.Ε 1906-2012 Μια μεγάλη κρητική ιστορία, μια μεγάλη κρητική διαδρομή

1906-2012-Μια μεγάλη κρητική ιστορία, μια μεγάλη κρητική διαδρομή          • Κατασκευή πλατείας στο Γάζι (Εργατικές Κατοικίες) με φυσικά κεραμικά πλακίδια (cotto),
          gazi

          Οκτώβριος
          Με στόχο την ενημέρωση του κρητικού κοινού για την δράση, το επενδυτικό έργο και τα προϊόντα της, η ΑΚΕΚ Α.Ε. ξεκινάει τον
          Οκτώβριο μια δυναμική καμπάνια επικοινωνίας σε κρητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς , εφημερίδες, έντυπα, δημοσιογραφικά portals.


          • Δείτε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο·

ΑΚΕΚ ΑΕ-ΟΡΘΟΜΠΛΟΚ

          • Eνημερωθείτε για το ΟΡΘΟΜΠΛΟΚ, το νέο πρωτοποριακό πιστοποιημένο προϊόν της ΑΚΕΚ αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και 
         ανάπτυξης που προσφέρει Εξοικονόμηση Ενέργειας, Οικονομία, Ασφάλεια, Θερμική μόνωση, Ηχομόνωση και βελτιώνει το μικροκλίμα
         του χώρου σας.

ΑΚΕΚ ΑΕ-ΟΡΘΟΜΠΛΟΚ

            Σεπτέμβριος
           
Ξεκινά προωθητική καμπάνια για τα νέα προϊόντα της ΑΚΕΚ.

            Ιούλιος
           
Το παγκοσμίου κυκλοφορίας περιοδικό BRICK WORLD δημοσιεύει εκτενές πολυσέλιδο άρθρο για το νέο εργοστάσιο με τίτλο:
             «THE ECO-FRIENDLY solutions adopted by AKEK» (λύσεις φιλικές στο περιβάλλον υιοθετούμενες από την ΑΚΕΚ).
             Για τη λήψη του άρθρου πατήστε εδώ.

            Ιούνιος
           
Στις 28 Ιουνίου πραγματοποιηθηκε στις εγκαταστάσεις της ΑΚΕΚ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:
           «Παραγωγή και εφαρμογές των κεραμικών τούβλων στη σύγχρονη δόμηση».
           Την ημερίδα παρακολούθησαν οι παρακάτω εργολάβοι-τεχνίτες:
              1. Κατσουλάκης Μιχάλης
              2. Σκουλουδάκης Νίκος
              3. Σταματάκης Παντελής
              4. Δασκαλάκης Κων/νος
              5. Κουναλάκης Νίκος
              6. Σεληνιωτάκης Νίκος
              7. Φραγκιαδάκης Θέμης
              8. Αντωνακάκης Αριστείδης
              9. Βεργετάκης Ζαχαρίας
              10. Σπανάκης Ζαχαρίας

           Μάιος
         •Ολοκληρώνεται η κατασκευή της νέας ιστοσελίδας με πολλές δυνατότητες για τον χρήστη, ακόμα και υπολογισμών.
         •Πιστοποιείται από το ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ (ΙΤΕ) η μελέτη των   συντελεστών Θερμικής Αγωγιμότητος των τούβλων και
         της τοιχοποιίας.

         Απρίλιος    
         Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας ιστοσελίδας.

         Μάρτιος
          
Ξεκινούν οι εργασίες για την πιστοποίηση των συντελεστών θερμικής αγωγιμότητος των τούβλων και της τοιχοποιίας.

         Φεβρουάριος
         Ενημέρωση των εμπόρων οικοδομικών υλικών σε όλη την   Κρήτη για τις ιδιότητες των νέων προϊόντων.

         Ιανουάριος
         Σημαντική αποδοχή των νέων προϊόντων από την αγορά.

2011: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου και ξεκινά η παραγωγή

2010: Ξεκινά η κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής τούβλων δυναμικότητος 900 τόνων έτοιμου προϊόντος το εικοσιτετράωρο.
          Το νέο εργοστάσιο είναι το 5ο κατά σειρά στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργείας της A.K.E.K. A.E.

Γραφεία-Εργοστάσιο:
Οδός "Λ", ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου
Τ.Κ.:716 01
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ:2810 381 160 (5 γραμμές)
Fax:2810 380 798

 tuv